Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Reyhanlı'da Çok Amaçlı Salon Hizmete Girdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından, Reyhanlı'nın Terzihöyük Mahallesinde yapımı tamamlanan çok amaçlı salon düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törende konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Türkiye'deki kırsal kesimin yüzde 24'5, Hatay'daki kırsal kesimin ise yüzde 50,5 olduğunu söyleyerek, Hatay'ın Türkiye ortalamasının iki katı kırsal kesime sahip olduğunu belirtti.

Altyapı, yol, kanalizasyon, su, arıtma tesisi, içme suyu, sulama birlikleri ihtiyacı demek olduğunu sözlerine ekleyen Savaş, "Hatay'ın bütününe eşit ve adil bir şekilde hizmet etmeye gayret ediyoruz. Şuanda bundan 9 ay öncesine kadar Hatay hep savaş alanı gibi algılanıyordu. Çünkü insanlar buraya gelmemek için çok bahane arıyorlardı. Ama son 9 ayda iki önemli olaya şahit olduk. Bir tanesi Hatay, Çin ve Avustralya ile yarışırken EXPO 2021'i aldı. Hatay adına da ülke bu coğrafya adına da çok önemli bir hadise idi.

İkincisi 31 Ekim'de Hatay dünyadaki 26 şehirden bir tanesi oldu. Bu da 26 gastronomi şehri içinde anılmaya başlandı. Birleşmiş Milletler bizi layık gördü. Bu iki başarının altında da önemli bir Ar-Ge ve mutfak çalışması var. Bütün bu çalışmalar sonunda bu iki unvana sahip olduk. Bu iki unvan demek Hatay'ın kurtuluş mücadelesi demektir. Fransızların işgalinden sonraki dedelerimizin mücadelelerinden sonra Hatay Cumhuriyeti'nin kurulması ve Hatay Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyetine ilhak edilmesi, bir serhat şehir olarak kabul edilmesinden sonraki en önemli iki başarıdan söz ediyoruz. Bu başarı bizim çocuklarımıza ve torunlarımıza bırakacağımız en büyük hediyedir.

Bu iki tane organizasyonu yaptıktan sonra turizm ve turizm gelirleri adına önemli kazanımlar bırakacağız. Biz bu şehri ödünç aldığımıza göre çocuklarımıza güzel eserler bırakmak boynumuzun borcudur" dedi. Terzihöyük Mahallesinde açılan çok amaçlı salon 2 dönüm alan üzerinde 500 metre kare olarak inşa edildi. İçerisinde, muhtarlık odası, sekretarya, bilgisayar odası, okuma salonu, düğün salonu ve kafeterya gibi çeşitli hizmet birimleri bulunan tesis 450 kişi kapasiteli ve 650 bin liraya mal oldu.





  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi78
Bugün Toplam128
Toplam Ziyaret15669
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat