Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



HBB MECLİSİ’NDEN HADO PROJESİ’NE ONAY

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay halkının kültür ve turizm ekonomisine katkı sunmak amacıyla projelendirilen ve Türkiye’de ilk olarak 45 knot’lık gemi ile düzenlenecek olan Hatay Deniz Otobüsü Projesi’ne Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan hararetli tartışmaların ardından meclis üyelerinin oybirliği ile kabul edilmesiyle onaylandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen Belediye Meclis Şubat Ayı Olağan Toplantısı HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında AK Parti, CHP, MHP ve SP Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Şehitlerimiz için yapılan Saygı Duruşunun ardından gündem maddelerine geçildi. 52 maddelik Gündemle toplanan HBB Meclisi’nde gündem maddeleri arasında yer alan ve kamuoyunun yakından takip ettiği Hatay Deniz Otobüsü (HADO) Projesi vardı.
Sert tartışmaların yaşandığı meclis salonunda AK Parti, CHP ve MHP Gruplarında söz alan grup sözcüleri fikirlerini beyan ettiler.

Hatay Deniz Otobüsü Projesi’ni daha detaylı olarak HBB Başkan Başdanışmanı Muhsin Cömert ise slayt gösterisi ile hazırladığı verilerde Bursa, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı uygulamaları belediye meclis üyelerine detaylı olarak anlatmasıyla ortam biraz daha yumuşadı. Daha sonra karşılıklı olarak söz alan parti grup sözcüleri Hatay için alınacak kararların her zaman yanında olduklarını belirttiler.

HADO PROJESİ HATAY VE ESNAFIMIZ İÇİNDİR

Yapılan konuşmaların ardından son söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “Bizler Hatay halkının ekonomisini canlı tutmak ve canlandırmak için bu projeleri geliştiriyoruz. Hatay halkının 2011 yılından bu yana çektiği sıkıntıları unutturmak adına, üzerinde çalışılmış bir projemizi esnafımız ve memleketimiz adına gerçekleştirmek istiyoruz. Amacımız, KKTC ve Lübnan’a giden turistleri memleketimize getirerek Hatay halkının en azından turizm pastasından payını almasını sağlamaktır. Böylelikle hem memleketimiz için iyi bir tanıtım fırsatı yakalamış olacağız, hem de esnafımız için bir nebze yararlı olacaktır. Bu konuda bize bu gücü verip, elimizi güçlü kılarsanız Hatay için özel şirketler rekabete girecektir.” dedi.

AK PARTİ GRUBU HADO’YA EVET DEDİ

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın konuşmasının ardından AK Parti Grubu adına söz alan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise yaptığı kısa konuşmada, “Biz meclis grubu olarak getirilen teklifi 10 yıl olan kiralama süresinin 5 yıla düşürülmesi, şirket sermayesinin 500 Bin lira olmasına, işletme bedeli olarak da hasılatın Binde 5 oranının Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne ödenmesi teklifini kabul ediyoruz.” diyerek konuşmasının ardından yapılan oylamada tüm belediye meclis üyeleri HADO Projesi’ne evet oyu vererek oybirliği ile kabul edildi.


  
49 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi236
Bugün Toplam488
Toplam Ziyaret16029
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat