Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Dünya vatandaşları için Reyhanlı Toplum Merkezi'nin temeli atıldı

Reyhanlı ilçe Belediyesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi ve  Taipei (Tayvan) Kültür ve Ekonomi Misyonu Temsilciliğinin işbirliği ile yapılacak olan Dünya Vatandaşları Reyhanlı Toplum Merkezi’nin temeli atıldı.

Reyhanlı’nın Kurtuluş Mahallesi’nde, belediyeye olan 7 dekarlık alan üzerine inşa edilecek olan Dünya Vatandaşları için Reyhanlı Toplum Merkezi’nin temel atma törenine AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Taipei (Tayvan) Kültür ve Ekonomi Misyonu Türkiye Temsilcisi Yaser Tai Hsiang Cheng, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Salih Altun, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, daire müdürleri, STK temsilcileri proje sorumluları ile vatandaşlar katıldı.

Taipei (Tayvan) Kültür ve Ekonomi Misyonu Türkiye Temsilcisi Yaser Tai Hsiang Cheng, Türkiye’nin Suriyelilere için yaptığı çalışmalarını takdirle karşıladıklarını söyledi. Törene katılan Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, İsmet Tokdemir ve Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Hacıoğlu, yaptıkları konuşmalarında Tayvan yetkililerine ve halkına göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ettiler.  Toplam, 52 adet temel alan bulunan ve ilk aşaması 400 bin ABD doları olan çok amaçlı  projede meslek edindirme, dil ve hobi kurslarının yer alacağı, sanatçılar ve yerel el sanatları desteklenerek yaşatılmalarına ve geliştirilmelerine ortam sağlanacağı belirtildi.Merkezde çeşitli mesleklerin yanı sıra sergi ve kültürel çalışmalar da yapılacak.

Başkan Mehmet Hacıoğlu,konuşmasında, "Reyhanlı Toplum Merkezimizin inşasına başlamış olmanın verdiği mutluluğu yaşıyoruz. Bu proje ile; Meslek Edindirme Kursları açılacak, Ev hanımlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve sanata gönül veren kardeşlerimiz bir meslek sahibi olma fırsatı yakalayacaklardır.

Halkımız Hem Öğrenecek, Hem Üretecek hem de ürettiğini pazarlama imkânı bulacaktır.

Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen, Başta Tayvan büyükelçiliği ve Tayvan halklarına,  en başından beri bunu bir proje haline getirmek için uzun uğraşlar veren Sayın Milletvekilimiz Hüseyin Şanverdi’ye ve bu projeye katkı sunan çok kıymetli mimarlarımıza gönülden teşekkür ediyorum."dedi


Taipei (Tayvan) Ekonomi ve Kültür Misyonu Türkiye Temsilcisi Yaser Tai Hsiang, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye, Suriyelilere yaptıklarından dolayı teşekkür etti.

Ülkelerinin, küçük olmasına rağmen Suriyeliler konusunda destek olmaya çalıştığını ifade eden Hsiang, "İnsani yardımlar konusunda Türkiye ile birlikteyiz. ifadelerini kullandı. Bugün temelini atmanın sevincini yaşadığımız toplum merkezi, insanların üretim yapacakları bir yer olacak." diye konuştu.

 AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi de ilçedeki sanatkarlara da katkı sağlayacak merkezin yapımına destek verenlere teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından kurdale kesiminin akabinde, Reyhanlı'daki sanatkarlar tarafından geri dönüşüm malzemelerinden yapılan eserler ile el işi ürünlerden oluşan sergi gezildi,katılımcılara ikramlarda bulunuldu.













 

  
43 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi127
Bugün Toplam176
Toplam Ziyaret15717
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat