Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Reyhanlı, OSB’de Yer Tespiti Tamamlandı

Reyhanlı’da 130 hektarlık alanda yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB), yer tespiti tamamlandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hatay Valiliği, Reyhanlı Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile yapılması planlanan OSB ile ilgili son değerlendirme toplantısı yapıldı.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve TSO Başkanı Necmettin Zaroğlu ile ilgili bakanlık görevlileri katıldı.

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Güverada Mahallesi’nde 130 hektarlık alanda TSO öncülüğünde başlatılan çalışmaya belediye olarak destek verdiklerini belirterek, “İlçemizde kayalık olan alanı değerlendirmek için başlattığımız çalışmada önemli mesafe alındı. Ekonomiye kazandırılması ve yatırımcıların bölgeye gelmesi ile sınır şehir olan ilçemizde canlılık olacaktır.

Özellikle Suriye sınırına yakın Cilvegözü Gümrük Kapısı’nın da bulunduğu şehrimizin geleceği açısından önemli bir yatırım olarak görüyo-ruz. Suriye savaşının sona ermesi ile bu ülkeden de bir çok yatırımcının geleceğini düşünüyorum. Ekonomiye kazandırılması ve işsizliğin de azaltılması açısından bizim için çok önemlidir” dedi.

Suriyelilerle birlikte 200 bine ulaşan ilçede OSB’nin öneminden söz eden TSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, Suriye’de 6 yıldır süren iç savaşın Reyhanlı’nın ekonomisine ciddi açıdan zarar verdiğini belirterek, “OSB ile Reyhanlı ve çevresi canlanacak. Yerli ve yabancı birçok yatırımcı bölgeye gelecek. Suriye’nin imarı için yapılacak çalışmalarda aralarında nakliye ile diğer sektörler olmak üzere Reyhanlı ve çevre illerde yararlanacak. Gerçekleşecek büyük yatırımlarla işsizlikte ortadan kalacak, ekonomi canlanacak. Hatta bizi bekleyen ciddi yatırımcılar var” diye konuştu.

Zaroğlu, toplantıya katılan bakanlık görevlilerinin Güverada Mahallesi’nin kayalık alanda OSB yapılmasında olumlu yönde görüşlerini belirttiğini kaydetti.



  
48 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi112
Bugün Toplam162
Toplam Ziyaret15703
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat