Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



YÖRÜK, RTSO BAŞKAN ADAYI

Reyhanlı’lı İş Adamı İbrahim Halil Yörük yaklaşan Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanlığına Aday olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz haftasonu Dilara Otelde Kahvaltılı toplantıda Adaylığını açıklayan Yörük, bölge esnafını da heyecanlandırdı. Genç, dinamik ve çevresinde sevilen işadamı olan İbrahim Halil Yörük, yaklaşan Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Başkanlığına adaylığını açıklaması ilçede memnuniyetle karşılandı.

Yörük Adaylık açıklaması toplantısında yaptığı konuşmada, “Esnaf çocuğu olmam benim için en büyük şans, Esnaf olmam hesabıyla esnafın sorunlarını en yakından bilenlerdenim, esnafların sorunlarını çözmekle yetinmeyip Ticaret ve Sanayi Odası bölgede en büyük Sivil Toplum Örgütüdür (STK) Esnafı temsil etme noktasında Hükümetlerden teşvik ve yatırım yapan en büyük STK temsilcisidir, bu noktada Bölge Milletvekillerine partisi ne olursa olsun hepsine eşit mesafede duracağız ve serhat ilçemiz Reyhanlı’ya hak ettiği değeri ve hak ettiği yatırımları sağlayacağız inşallah” dedi. Yörük daha sonra Basın mensuplarına, Seçim Programı ve projelerini şöyle sıraladı;
REYHANLI TİCARET VE SANAYİ ODASI SEÇİM PROĞRAMIMIZ VE PROJELERİMİZ

1- İlçemize kazandırmayı planladığımız Organize Sanayi Bölgesi‘nin, komşumuz Suriye’de yaşanan iç savaşın son bulmasıyla birlikte, İlçemizin de, Osmaniye’ye bağlı Toprakkale İlçesi örneğinde olduğu gibi “Kalkınmada Öncelikli İlçeler” statüsüne alınması ve aynı hakların sağlanarak yatırım yapılabilmesinin önünün açılarak, işsiz gençlerimize istihdam alanları yaratılması noktasında ilgili Bakanlıklara tüm bürokratik girişimler yapılacaktır.

2- Ticaret Odası Olarak, KOSGEB, Kredi Garanti Fonu (KGF) ile özel ve resmi bankalarla anlaşma yapılarak, Küçük ve Orta ölçekli şirket, esnaf ve iş adamlarımızın, ihtiyaç duymaları halinde faizsiz, teminatsız ve kefilsiz kredi kullanmalarının önü açılacaktır.

3- Her yıl üyelerimizin yapmış olduğu işlerle ilgili olarak daha verimli çalışmalar yapabilme adına, Odamız bünyesinde ARGE birimleri oluşturulup, ücretsiz fuar gezileri yapılarak işletmelerin yıllık ciro ve kar marjla-rının arttırılması hedeflenmektedir.

4- Esnaf ve iş adamlarımızın, Cilvegözü Gümrük Sahası içinde ithalat, ihracat ve nakliyat sektörüyle ilgili yaşadıkları bürokratik iş ve işlemlerle ilgili aksaklıkların giderilmesi, ilgili birimlerde takip edilmesi ve çözüm yollarının üretilmesi noktasında Ticaret Odamıza bağlı bir sekreterya kurulacaktır.

5- Odamıza ait gelirler ile (kayıtlı tüm esnaf ve iş adamlarımızın ödemiş olduğu aidatlar ve diğer gelirler), odamıza ait tüm giderler (personel maaşı, otel ve konaklama giderleri, yemek davetleri, fuarlar, başkana ait harcamalar vb. tüm masraflar) ve Komite ve Organ seçimlerinde oy kullanabilecek gruplara ait güncel, aktif ve askı üye listeleri, şeffaflık ilkesi çerçevesinde Ticaret Odamıza ait resmi web sitesinden her yıl düzenli olarak paylaşılarak üyelerimizin bilgilerine sunulacaktır.

6- Hatay’ın tarıma dayalı yatırım ve çiftçi bölgesi olması hasebi ile 422.000 dönüm ekili arazisi ve önemli bir tarım bölgesi olan İlçemizde, toprak analizleri yapılarak ürün verimliliğin arttırılması ve ürün desteklemesi alınırken İlçe Tarım Müdürlüğü’ne beyan edilmesi zorunlu olan ve Antakya’dan temin edilen toprak analiz raporunun daha ucuz ve zahmetsiz temin edilebilmesi için, iki ziraat mühendisi ve toplamda altı personelin istihdam edileceği “Toprak Analiz Laboratuvarı” kurulacaktır. Ayrıca, Ziraat Odası ile işbirliği yapılarak, yüzlerce kişiye istihdam imkanı sağlayacak, tarıma dayalı işletmeler (örneğin makarna, un, bakliyat ürünleri paketleme vb. fabrikalar) kurulmasının önü açılacaktır.

7- Ticaret Odası Başkanlığı öncülüğünde, ev tüpü satış ve otogaz istasyonlarına bayilik ağı oluşturularak, tüm üyelerimizin ücreti mukabi-linde hissedar olabileceği resmi bir anonim şirketi kurulup, komşu üç İle de hizmet verecek ve yaklaşık 30 kişinin istihdam edileceği “Ev ve Sanayi Tüpü dolum ve Depolama Tesisi” hizmete girecektir.

8- Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na bağlı esnaf ve iş adamlarımızın ürün ve faaliyet alanları-nın tanıtılması, doğmuş / doğacak sorun ve sıkıntıla-rının Basın ve Yayın yoluyla dile getirilip kamunun bilgilendirilmesi ve kamuoyunun oluşturulması amacı ile İlimiz ve ilçemiz geneline yayın yapan bir özel radyo kurulacaktır

9- Odamıza kayıtlı üyelerin, talep etmeleri halinde, Belediye, Kaymakamlık, Valilik ve İlgili Tüm Bakanlıklardaki iş ve işlemlerinin takibi, Genel Sekreterliğimiz tarafından yapılarak en kısa zamanda sonuçlandırılıp ilgilisine bilgi verilecektir.

10- Odaya kayıt yaptırmak isteyen veya kayıtlı üyelerden; aidat, kuruluş tescil, yetki belgesi yenileme, yetki iptal etme, suret tasdiki, hisse devri, ticaret sicil tasdiknamesi vb. için alınan yüksek harçlar asgariye indirilecek; oda kayıt, faaliyet belgesi ve Resmi Gazete Sureti için ise iş adamlarımızdan hiçbir ücret talep edilmeyecektir.

11- Nakliyat sektörümüzün Antakya Ticaret Odası‘ndan yüksek bedeller ödeyerek aldığı tır karnelerini Ticaret Odamızdan daha düşük bedel ödeyerek ve daha kısa süre içerisinde temin etmeleri sağlanacaktır.

12- Her yıl, dar gelirli, şehit ve gazi yakını veya yetim olan, ortaöğretim ve yükseköğretime devam eden 100 gencimize öğretim harcamalarına destek olmak için hayırsever iş adamlarımızın da katkılarıyla branş ve alanlarına göre dağılım yapılarak her aylık burs ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapılacaktır.

ÖZGEÇMİŞİM VE VİZYONUMUZ

1981 yılında aşığı ve sevdalısı olduğum, güzel ilçemiz Reyhanlı’da doğdum. İlk, Orta ve Lise tahsilimi ilçemizde tamamladım. Esnaf bir babanın oğlu olmam münasebetiyle, genç yaşta aktif ticarete atıldım. Aile şirketimizin bir üyesi olarak yün, deri ticareti ve akaryakıt istasyon işletmeciliği konularında ilçeme başarılı bir şekilde hizmet ettim.

2002 yılında askerlik görevimi icra edip döndükten sonra, aile şirketimiz olan Yörük Petrol’de yönetim kurulu üyeliği, 2003 yılında Reyhanlı Radyo Televizyon Yayıncılık A.Ş.’nin kurucu yönetim kurulu üyeliği, 2006 ve 2008 Yılları arasında, ulusal bazda 33 ülkeye ve ülkemiz geneline “HATAY TV ve HATAY FM” ismi ile yayın yapan basın ve yayıncılık şirketinde yönetim kurulu başkanlığı, 2006 yılında Akaryakıt Toptan Satışı Faaliyetleri ile ilgili olan Yörükoğlu Petrol Şirketinde yönetim kurulu başkanlığı, 2016 yılında ise ilçemizde inşaat sektörünün ihtiyaçlarına yönelik kurulmuş olan “REYHANLI HAZIR BETON A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanlığı görevlerinde bulundum. Halen, 2013 yılında ulusal bazda akaryakıt istas-yonlarına bayilik ağı vermek amacı ile kurulan, YÖRPET AKARYAKIT DAĞITIM A.Ş.’de yönetim kurulu başkanlığı görevi ile ilçemize akaryakıt istasyon işletmeciliği alanında hizmete devam etmekteyim.

Evli ve iki çocuk babasıyım. Şahsım ve birlikte yola çıktığım arkadaşlarım olarak bizler, ticaretin içinde büyümüş ve tüm sektörlerin sorunlarını aktif yaşayan işadamlarıyız. İlimiz ve sınır kenti olan ilçemizden Ortadoğu’ya açılan Cilvegözü Gümrük Kapımız, küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin istifade ettiği tek ticari kaynak durumunda olmasına rağmen sınır ticaretimizin durma noktasına geldiğini, tarıma dayalı işletmelerin ve sektörün ihtiyaç duyduğu yatırımların yeteri kadar yapılamadığını görüyoruz.

Jeopolitik bölge hâkimiyetinin etkin bir şekilde kullanılması anlamında, sanayicilerin ve tarıma dayalı yatırım yapmak isteyen iş adamlarımızın mevcut yönetimden talep etmiş olduğu arsalar ile benzeri taleplerinin ve ihtiyaçlarının karşılanmadığını düşünüyoruz. Bu duruma mukabil, mevcut görevde olan yönetimin sermaye piyasasına cevap veremediği ve İlçemiz ticaretinin yön bulamayıp ilerleyemediğinin kanaatindeyiz. Geçmişten gelen tecrübelerimiz ve gayretli çalışmalarımızla bütün sorunların çözülmesi ve sıkıntıların giderilmesi konusunda biz kendimize güveniyoruz. Tüm sektörlerin ihtiyaçları ve sorunlarının çözümü, ticaretin gelişmesi ve yön bulmasının sağlanması maksadıyla, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için, siz değerli üyelerimizin kayıtlı olduğu REYHANLI TİCARET ve SANAYİ ODASI YÖNETİMİNE şahsım ve çok değerli yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte aday olduk. Yapacağınız tercih, teveccüh ve muhabbetinize talibiz” dedi.



  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi212
Bugün Toplam258
Toplam Ziyaret15799
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat