Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



NOSTALJİK REYHANLI FOTOĞRAFLARI KİTAP OLUYOR

Gazeteci-Yazar-Araştırmacı Erhan PALABIYIK “Nostaljik Reyhanlı Fotoğrafları” adlı yeni bir kitap yayınlıyor.

Geçtiğimiz yıl “Her Yönüyle Kumlu” Adlı bir kitap yayınlayan Palabıyık gazetemize yaptığı açıklamada:1997 yılında Sürgün olarak geldiğim Hatay’da onbinlerce kare fotoğraf çekip arşivledim kimi zamanlarda bu fotoğrafları Reyhanlı’da Belediye Hizmet Binası ve Öğretmenevi önlerinde sergi açarak halka sundum, fotoğraflarımdan Reyhanlı “Kartpostalları” da yaptım, kimileri çeşitli ressamlar tarafından yağlıboya tablo resim yapıldı, kimileri ise kitap kapakları oldu. Şimdi ise bu fotoğraflarımdan seçtiğim Reyhanlı’nın Tarih, Kültür ve Doğasını, insanını anlatan karelerden bir kitap yapmak istiyorum.

Daha öncelerde “Amik ve Anadolu Öyküleri, Ortadoğu’ya açılan altın kapı Reyhanlı ve Reyhanlı patlamasını içeren Sessiz Çığlık adlı kitaplar yapmıştım. Bu kitabımla İlçenin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Büyük ve ağır bir toplumsal travma yaşayan Güzel İlçemiz Reyhanlı Kültür, Sanat ve Edebiyat çalışma ve etkinlikleriyle yeniden eski ruhuna kavuşacaktır.

İlçe yöneticilerinin bu kitabıma gereken desteği vermelerini bekliyorum, özellikle bu tür çalışmalara her zaman destek olan Sayın Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlun’dan katkı bekliyorum. Ben Yozgat doğumlu olmama rağmen Hatay genelinde tüm Gazeteci ve siyasetçiler çevresinde Reyhanlı’lı olarak bilinir ve tanınırım, nedeni ise sürekli buralarla ilgili kültürel çalışmalarda bulunmamdır, ben kendimi Reyhanlı’nın Fahri Hemşerisi sayıyorum, zaten halk ve yöneticiler de artık beni kanıksayıp böylece kabul etmişlerdir, sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmalarda bulunuyorum. Bu kitabıma işadamlarını ve esnaflarımızın da katkı sağlamasını diliyorum.

Yapacağım kitapta yaklaşık 1000 adet Fotoğraf olacak, imkanım olursa kitabımı renkli ve 500 sayfa olarak tasarımladım, imkanlarım kısıtlı olursa da Siyah-Beyaz olarak yayınlamayı tasarladım. Bu kitabın basımı en kısa sürede Ramazam Bayramı öncesinde olacaktır. Reyhanlı’yı Türkiye genelinde tanıtacak olan bu eserim iyi bir elçi Kültür elçisi olacaktır. 700 sayfalık bir Başka İlimize ait olan Edebiyat kitabını yeni bitirdim ve bugünlerde basıma girecek, daha önceden çekmiş olduğum bu Fotoğraflar aynı zamanda Reyhanlı ve gelecek için de iyi bir arşiv olarak yerini alacaktır.

Reyhanlı’da 8 Temmuz Gazetesini de kuran Palabıyık ileriki süreçte “REYHANLI’NIN TANINMIŞ ÜNLÜLERİ” adlı bir kitabımı yayınlayarak sunmayı planlıyorum. Reyhanlı’nın benim hayatımda çok özel bir yeri var ben ünlü Fotoğraf sanatçısı olan rahmetli Ara Güler gibi binlerce kare çektim ama bunları yaşarken kitaplaştırmak ve gelecek nesillere bir kültür mirası bırakmak istiyorum diyen Gazeteci-Yazar-Araştırmacı Erhan Palabıyık, katkılarından dolayı Reyhanlı Milletvekilimiz Hüseyin Şanverdi’ye GİZEM Gazetesi sahibi Ecevit Cemiloğlu’na ve İLKE Gazetesi sahibi Abit Kızıılca’ya dostluklarından, yardınmlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

  
47 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi233
Bugün Toplam313
Toplam Ziyaret15854
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat