Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Amik Ovası 31 Temmuz'da Suya Kavuşacak"

Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20'nci Bölge Müdürü Sadullah Seven, Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Projesi kapsamındaki şantiye işinin bitiş süresinin normalde 14 Kasım 2018 olduğunu ifade ederek, "Hatay'ın su ihtiyacı nedeniyle bunu daha erken aldık.

Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20'nci Bölge Müdürü Sadullah Seven, Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Projesi kapsamındaki şantiye işinin bitiş süresinin normalde 14 Kasım 2018 olduğunu ifade ederek, "Hatay'ın su ihtiyacı nedeniyle bunu daha erken aldık. 31 Temmuz itibarıyla ovaya su verilecek." dedi.

AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Hacı Bayram Türkoğlu ile AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler, çevre ilçelerin belediye başkanla-rıyla, Gaziantep Nurdağı mevkiinde DSİ tarafından yürütülen ve Amik Ovası'nın sulama sorununu ortadan kaldıracak Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Projesi çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette hazır bulunan DSİ Kahramanmaraş 20'nci Bölge Müdürü Sadullah Seven, proje ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydetti. Kılavuzlu Barajı ve kanalları ile beraber, projenin toplam maliyetinin 3 milyar lirayı bulduğunu vurgulayan Seven, "Bunu bitirdiğimiz zaman 1 milyon 60 bin dönüm alana sulama suyu vermiş olacağız.

Şantiyenin bitiş süresi normalde 14 Kasım 2018 idi ancak Hatay'ın su ihtiyacı nedeniyle bunu daha erkene aldık. 31 Temmuz itibarıyla ovaya su verilecek" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SULAMA PROELERİNDEN BİRİ

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman projenin GAP'tan sonra Türkiye'nin en büyük sulama projelerinden biri olduğunun altını çizerek, '100 kilometrelik bir kanaldan su gelerek Amik Ovası'nın hayali gerçekleşmiş olacak. Bu projeyle birlikte Amik Ovası'nda sulanmayan bir karış toprak bile kalmayacak. Biraz önce de ifade edildiği gibi 3 milyar yani eski parayla 3 katrilyona mal olan ve GAP'tan sonra Türkiye'nin en büyük sulama projelerinden bir tanesi.Hayırlı uğurlu olsun bütün Hatayımıza' şeklinde konuştu.

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu ve AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, çiftçilerin su sorununu ortadan kalkmasının Hatay halkı adına sevindirici olduğunu ifade ettiler.







  
44 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi194
Bugün Toplam241
Toplam Ziyaret15782
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat