Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



CİLVEGÖZÜ’NDEN İTHALAT VE TRANSİT TİCARET BAŞLADI

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, İthalat ve Transit Ticaretin başladığının müjdesini verdi.

TALEBE BAKAN PEKCAN, OLUMLU YANIT VERDİ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Hatay’ı ziyareti esnasında Hatay’lı tüccarların sıkıntılarını dile getiren ve özellikle Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan İthalat ve Transit ticarete izin verilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Şanverdi’nin talebine Bakan Pekcan olumlu yaklaşmıştı.

Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi’nin girişimleriyle Suriye’den ithalat ve transit ticaret yapılması izniyle ilgili tüm çalışmalar tamamlandı ve 19 Haziran 2019 tarihinde Ticaret Bakanlığı Resmi Sitesinde “Suriye’de Güvenlik Altına Alınan Bölgelerle Yapılacak Ticarette Gümrük Hizmetine Konu Eşya Listeleri” yayınlanarak Suriye’den ithalat ve transit ticaretine başlanmış oldu.

Hatay Milletvekili Şanverdi, “Girişimlerimiz sonucu başta Hatay’lı tüccarlar olmak üzere Suriye ile ticaret yapan tüm ticaret erbabına bu izinin hayırlı olmasını diliyor iznin çıkması konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın bakanımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Suriye’de Güvenlik Altına Alınan Bölgelerle Yapılacak Ticarette Gümrük Hizmetine Konu Eşya Listeleri ise Bakanlık Sitesinde şöyle açıklandı; “Suriye’den ithalinde Gümrük Hizmeti verilebilecek eşya listesi: Anason, Arpa, Ayçiçeği, Badem, Bakla, Buğday, Çörekotu, Defne Yaprağı, Kimyon, Kiraz, Kişniş, Külçe Metal, Mahlep, Mercimek, Nohut, Pamuk, Pirinç, Sarımsak ve Susam.”

Suriye’den transitinde Gümrük Hizmeti verilmeyecek eşya: Hurda Metal Suriye’ye İhracı veya Suriye’ye transitinde gümrük hizmeti verilmesi izne tabi olan eşya: Hazır betonarme malzeme, İnşaat demiri, İş Makinası, Pikap ve kamyonet ve suni gübre. Suriye’ye ihracında veya Suriye’ye transitinde gümrük hizmeti verilmeyecek eşya listesi: Amonyum nitrat, Cep telefonu, Cinsel uyarıcı hap, çay, elektrikli ve adi kapsül,emniyetli fitil, etil asetat, havalı tüfek saçması, karpit, kripto yüklenebilme özelliği olan telsiz, potasyum nitrat, şeker, sigara.

SALİH ARSLAN’DAN TEŞEKKÜR

Ortadoğu Gümrükleme Şirketinin sahibi İşadamı Salih Arslan da, gazetemiz aracılığıyla ithalat ve transit ticaretin başlaması dolayısıyla hem Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a, hem de Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi’ye teşekkür etti. İşadamı Salih Arslan, uzun süredir kapının açılmasını beklediklerini belirterek, her zaman kendilerini dinleyen ve konunun başından itibaren desteklerini esirgemeyen Milletvekili Şanverdi’ye minnettar olduklarını, Bakan Pekcan’ın da desteğine teşekkür ettiklerini söyledi.

  
41 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi233
Bugün Toplam281
Toplam Ziyaret15822
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat