Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



REYHANLI 11 MAYIS ŞEHİTLERİNİ ANDI

11 Mayıs 2013’te yaşanan terör saldırısının 6'ncı yıl dönümünde hayatını kaybeden 53 kişi düzenlenen törenle anıldı.

İlk tören belediye binası yakınındaki patlamanın yaşandığı yerde yapıldı. İki ayrı patlamada yakınlarını kaybedenler ellerinde kayıplarının fotoğraflarıyla patlamanın olduğu bölgeye geldi. Burada İlçe Müftüsü Murat Akçay’ın dua etmesinden sonra ikinci patlama yeri olan PTT yakınına hareket edildi.

Grup daha sonra Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, emniyet ve askeri yetkililer, STK temsilcileri, Şehit yakınları ve vatandaşların katıldığı kortej eşliğinde Şehitler Anıtı’na geldi. Buradaki saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasından sonra 11 Mayıs terör saldırısında yaşamını yitirenlerin isimleri okundu.

11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna, “Bugün bu acının tarifi yok. 53 kardeşimizi toprağa verdik. Acımız ilk günkü gibi taze. Yarın Anneler Günü. Annelerin devlet büyüklerinden bir isteği var. Şehitlik verilmesini istiyoruz” dedi.


Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, hain saldırının üzerinden 6 yıl geçtiğini belirterek, acılarının hala ilk günkü gibi olduğunu söyledi.

6 Yaşındaki Çocuğun Baba Acısı

PTT yakınındaki patlamanın yaşandığı sırada motosikleti ile olay yerinden geçerken yaşamını yitiren Mustafa Ayaz’ın oğlu 6 yaşındaki Mustafa Ayaz, babasını istediğini söyledi.


Olaydan bir gün sonra, yani babasının toprağa verildiği gün dünyaya gelen Mustafa Ayaz, göremediği babasını istediğini söyleyerek, “Yarın benim doğum günüm. Babamı istiyorum” dedi.

Bu arada Koray Cünedioğlu’nun babası Saraç Cünedioğlu ve oğlu Halil’i kaybeden Medine Erdemci ise saldırının 6'ncı yılında acılarının hala taze olduğunu ancak aileler olarak tek isteklerinin kaybettikleri yakınlarına Şehitlik verilmesini olduğunu belirtti.

Gazilere ve Şehit Yakınlarına İftar Yemeği Kaymakamlık ve Belediyenin ortaklaşa düzenlemiş olduğu İftar programına Gazilerimiz ve Şehit yakınları ile bir araya gelindi. İftar programında Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve İlçe Müftüsü Murat Akçay tarafından Şehitlerin ruhuna dualar edildi.

Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, organizasyona katılan tüm Gazi ve Şehit yakınlarının masalarını dolaştılar ve onlara moral vererek yanlarında olduklarını ifade ettiler. İftar yemeği sırasında Reyhanlı Şehitlerinin sinevizyonla perdeye aktarılması anında Şehit yakınları ve katılımcılar arasında duygulu anların yaşandığı görüldü.

Daha sonra Şehit Annesi Medine Erdemci’ye 11 Mayıs Şehitler Derneği tarafından “YILIN ANNESİ” ödülü verildi.

















  
40 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi28
Bugün Toplam79
Toplam Ziyaret15620
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat