Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



HAMİT ZAİMOĞLU; RTSO BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

RTSO Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına adaylığını açıklayan Hamit Zaimoğlu;Muhabirimize soru-cevap şeklinde bir Röportaj gerçekleştirdi..

Zaimoğlu Muhabirimizle gerçekleştirdiği Röportajda; kimliği hakkında açıklamalar yaparak UND üyeliği ve RTSO üyeliği döneminde gerçekleştirdiği hizmetleri RTSO başkanlığına seçilmesi halinde yapmak istediği projeleri anlattı.

Muhabir: Hamit Bey merhaba. Uzun soluklu bir röportaj olacak gibi görünüyor. Röportaja başlamadan evvel acaba bize kendinizi kısaca tanıtabilir misiniz?
Hamit Zaimoğlu: Merhaba. Adım Hamit Zaimoğlu. Reyhanlı doğumluyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım. Nakliye, ithalat ve ihracat ile gümrük işleri ile uğraşmaktayım. Muhabir: Teşekkürler. Bu röportajı yapma nedenimiz Reyhanlı Ticaret Odası Seçimlerinde başkanlığa talip olmanız. Bu kararı nasıl verdiniz, bize anlatır mısınız? Hamit Zaimoğlu: Öncelikle şunu açık bir şekilde ifade etmeliyim. Kasım ayında yapılacak olan Ticaret Odası Seçimlerinde Başkan adayıyım. Bu yola talibim ve sonuna kadar gidip bu mücadeleyi başarılı bir şekilde yani Başkan seçilerek taçlandırmak istiyorum. İkinci sorunuza gelecek olursak, ben bir dönem Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeliği yaptım. Hâlihazırda Ticaret Odası Meclis Başkanıyım. Ayrıca 3 dönemdir Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesiyim. Yani Ticaret Odasına uzak biri değilim. Dolayısıyla bu enerjimi, birikimimi ve sorun çözme iştiyakımı daha etkin bir şekilde yürütme amacım, beni Ticaret Odasına Başkan adayı olmaya mecbur etti. Kararım bu şekilde doğmuş oldu.
Muhabir: Peki bize yani okuyucularımıza yapmış olduğunuz hizmetlerden bahseder misiniz?
Hamit Zaimoğlu: Sorunuzu ayrıntılı şekilde cevaplandırmak için Suriye’deki iç savaş öncesi faaliyetler ve Suriye’deki iç savaş sırasındaki faaliyetler olmak üzerine cevabımı ikiye ayırarak vermek istiyorum.

Muhabir: Öyleyse iç savaş öncesi faaliyetleriniz nelerdir, öncelikle bu sorudan başlayalım.
Hamit Zaimoğlu: Az evvel kendimi tanıtırken ifade etmiştim hatırlarsanız. Ben gümrük, ithalat - ihracat ve nakliye sektörüyle meşgul bir iş adamıyım. Bu sektörlerle meşgul olmanın yanı sıra, aynı mesleği icra ettiğimiz sektördeki diğer iş adamlarının sorunlarına Valilik, Bakanlık ve yetkili çözüm mercileri huzurunda çözümler bulduk. Bu çözümlere, gerek UND üyeliğimiz vasıtasıyla gerekse kendi şahsi çabalarımızla ulaştık. Muhabir: Örnek verebilir misiniz? Hamit Zaimoğlu: Elbette. Bakınız, iç savaş başlamadan evvel Suudi Arabistan vizesi alma sorunu yaşanmaktaydı. Bu sorunu aşabilmek için Konsolosluk nezdinde bir görüşme trafiği başlattık. Çabalarımız netice verdi ve görüşmelerimiz sonucunda ithalat ve ihracatçımızı sevindirecek bir çözüme ulaştık. Tabii ki bununla sınırlı değil. Mesela, Ürdün üzerinden geçiş ücretleri fahiş derecede yüksekti. Bu sorunu çözüme kavuşturmak amacıyla dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yapmış olduğumuz görüşmeler ve yoğun mesai sonucunda ücretlerin düşürülmesini sağladık. Bir diğer örnek olarak; Suriye’de transit geçişlerde geçiş ücretlerinin yüksek olması sorununu Ulaştırma Bakanlığı’na taşıdık. Bakanlık nezdinde tertip edilen toplantılara katılarak ücretlerin düşürülmesini sağladık. Bakınız, son bir örnek daha vermek istiyorum. Reyhanlı Cilvegözü Hudut Binası Onarım çalışmalarının devam ettiği bir dönemde şöyle bir karar alınmıştı: Cilvegözü üzerinden yapılacak çıkışlar Kilis Öncüpınar üzerinden yapılacak. Bu karar, Reyhanlı’da ithalat ve ihracat işi ile uğraşan kimselerin sorun yaşaması demekti. Soruna hemen el attık ve Gümrük Bakanlığı ile irtibat ile irtibat kurarak Cilvegözü’nden sadece 31 plakasına sahip araçların geçmesini sağladık.
Muhabir: Hamit Bey, İç Savaş öncesi yapmış olduğunuz hizmetlere dair önemli birçok örnekler veriyorsunuz. Diğer soruya geçmeden evvel sormak gerekirse, bize, bu hizmetleri özetleyecek birkaç cümle kurar mısınız?
Hamit Zaimoğlu: Şu iki hususun altını çizmeliyim. İlki şu: Dikkat ederseniz saymış olduğum hizmetlerin tamamı bu sektörlerle uğraşan kimselerin yüzünü güldüren hizmetler. Onların çalışmasına, çalışarak kazanmasına ve memleket ekonomisine katkıda bulunmasına vesile olan hizmetler. Burada dalga dalga yayılan bir kazanç söz konusu. Reyhanlı’da bu sektörlerle meşgul olan bir kimse kazanınca Hatay, Hatay’daki kazanınca Türkiye kazanmış oluyor. Bir ikinci husus şudur: Az evvel saymış olduğum sorunların tamamına yakınını gerek UND üyeliğim vasıtasıyla gerekse bireysel çabalarım ile çözüme kavuşturduk.
Muhabir: Evet. Peki iki döneme ayırarak cevap vereceğim demiştiniz. Bize ikinci dönemdeki yani Suriye’de İç Savaşın çıktığı dönemdeki faaliyetlerinizden bahseder misiniz?
Hamit Zaimoğlu: Elbette. Bu sorunuza yine örnekler üzerinden cevap vereyim. Bakınız şuradan başlayayım: İç Savaşın çıkması ile birlikte Cilvegözü Sınır Kapısının kapanması gündeme geldi. Cilvegözü kapanırsa alternatif yollar bulabilir miyiz sorunu üzerine eğildim. Bu alternatifin bulunması için Ekonomi Bakanlığı nezdindeki birçok toplantıya katıldım. Nihayetinde, Ekonomi Bakanlığımız ile Mısır Ulaştırma Bakanlığı arasında imzalanan bir anlaşma ile sorunu çözüme kavuşturduk.
Muhabir: Anlaşmanın içeriği neydi?
Hamit Zaimoğlu: İskenderun’dan çıkan bir gemi, Mısır’a gidecek ve oradan Körfez ülkelerine ulaşacaktı. Bugün RORO gemileri üzerinden Mısır’a seferler düzenlenerek alternatif bir yol bulmuş olduk.
Muhabir: Diğer örnekler üzerinden devam edelim.
Hamit Zaimoğlu: Tabii ki. Cilvegözü kapandı. Az evvel ifade ettiğim gibi alternatif yol bulmuştuk ama Suriye’deki ihtiyaçların giderilmesi için bir çözüm üzerinde çalışmamız gerekiyordu. Bu sorunu ilgili mercilerin gündemine taşıdım. Ayırmış olduğumuz yoğun mesai sonrasında Cilvegözü’nde Türk tırlarının Tampon Bölgesine aktarma yapmasına vesile olduk.
Muhabir: Son cümlenizi biraz daha açar mısınız?
Hamit Zaimoğlu: Türk Tırları taşımış oldukları yükleri, Cilvegözü’nden geçerek tampona götürmekte ve Tampon Bölgesi’nde yüklerini boşaltmakta. Bu yükler Suriye tarafından gelenler tarafından alınmakta. Yüklerin ulaşması ile hem Suriyeli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulduk, hem de dolaşımı sağlayarak ithalatçı ve ihracatçımızın yüzünü güldürdük. Bakınız, bu konu Reyhanlı özelinde mühim bir konu olduğu için ayrıntılı birkaç örnek daha vermek istiyorum.
Muhabir: Buyrun, lütfen.
Hamit Zaimoğlu: Az evvel şundan bahsettim: Tampon Bölgenin açılmasına vesile olduk. Tabii faaliyetlerimiz bununla sınırlı kalmadı. Tampon Bölgesine uygun bir Aktarma Bölgesi ihtiyacı hasıl oldu. Bu sorunun çözümü için derhal Valilik nezdinde bir görüşme trafiği başlattık. Görüşmelerimiz netice verdi ve Vali Yardımcısı Başkanlığında bir Dernek kurduk. Dernek, geçişler sırasında ücret usulüne göre elde ettiği gelirler üzerinden bir Sosyal Tesis kurdu. Bitmedi… Ayrıca Aktarma Sahası’nın düzenlenmesine vesile olduk. Yeri gelmişken ifade etmeliyim, bu konuda yapmış olduğum faaliyetlere katkı veren Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’ye ayrıca teşekkür etmem gerekir. Kaldığım yerden devam edeyim: Şöyle ki, az evvel Cilvegözü üzerinden Tampon Bölgeyi açtığımızı, Valilik nezdinde kurulan Dernek ile Sosyal Tesisleri kazandırdığımızı ve Aktarma Sahasını düzenlediğimizi anlattım. Tabii, hizmetlerimiz bununla sınırlı kalmadı. Aktarma sahasının açılmasından sonra Cilvegözü’nde uzun kuyruklar oluşmaya başladı. Bu kuyruklar birçok mağduriyete neden olmaktaydı. Kendi çabalarım ile Mülki İdare Amirliği ile başlattığımız görüşme trafiği ile Cilvegözü’ne sıra sistemini getirdik ve sorunları çözüme kavuşturduk.
Muhabir: Hamit Bey, şuana kadar anlatmış olduğunuz faaliyetler hafife alınmayacak kadar ciddi ve ön açıcı faaliyetler. Hatta yapmış olduğunuz hizmetlere bu röportajda yer vermemiz, seçilmeniz halinde hangi projelere imza atacağınız kısmını bir sonraki röportaja ertelememize bizi mecbur etti. Ancak şu soruyu sormadan edemeyeceğim: Herkes tarafından konuşulan ve gıpta edilen bir Ticaret Odası Binanız var. Bize bu binanın yapım sürecinden bahseder misiniz?
Hamit Zaimoğlu: Tabii ki. Yeni bina yapma fikri, Nihat Kılıç’ın Başkan olduğu dönemde ortaya çıktı. O zaman ben de, Nihat Kılıç’ın listesinde Ticaret Odası üyesiydim. Derken, bu fikri hayata geçirmek amacıyla Tayfur Sökmen Bulvarı’nda yani Reyhanlı’nın Batı girişinde bir yeri satın aldık. Bir zaman geçti ve Necmettin Zaroğlu Bey Ticaret Odası Başkanı seçildi ve bende bu arada Ticaret Odası Meclis Başkanı seçildim. Sürüncemede kalan ve bir türlü uygulamaya konulmayan Bina fikri ile ilgilenmeye başladık. İlkin, bina için seçilen yerimiz şehir dışındaydı ve uygun bir yer değildi. Bunu çözmek amacıyla konuyu çözüm mercilerine taşıdık. Buna da bir çözüm bulduk. Şehir içindeki askeri lojmanın yeri ile Bina yapmak için satın aldığımız yeri karşılıklı olarak değiştirdik ve böylece biz askeri lojmanın bulunduğu yeri Bina yapmak için almış olduk. Yeri almıştık ama yeterli ödeneğimiz yoktu. Bunun içinde girişimde bulunduk ve çözüm mercileri ile girdiğimiz görüşme trafiği sonucunda TOBB’un bize ödenek aktarmasına vesile olduk. Ve en nihayetinde Binamızı ayağa kaldırdık. Bugün, bu bina Reyhanlı Ticaret Odası ve Reyhanlı Ticaret Borsası binası olarak kullanılmakta ve hizmet vermekte Bu arada Belediye Başkanına ve yeni binamızın yapımında emeği geçen RTSO Başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.
Muhabir: Teşekkürler. Yapacağınız projeler konusunu bir sonraki röportajda konuşacağız. Bu röportajı bitirmeden vereceğiniz bir mesaj var mı? Hamit Zaimoğlu: Röportaj için asıl ben teşekkür ederim. Mesajım şu olabilir: Ben Hamit Zaimoğlu olarak Reyhanlı Ticaret Odası Başkanlığına adayım ve sonuna kadar bu mücadeleye devam edeceğim.


İNANIYORUM Kİ, REYHANLI TİCARET ODASI ÜYELERİ, TERCİHLERİNİ; ÇALIŞAN, HİZMET İÇİN ÇABALAYAN VE SORUN ÇÖZEN KİŞİDEN
YANA KULLANACAKLARDIR.

  
51 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi227
Bugün Toplam473
Toplam Ziyaret16014
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat