Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



ABAY, BAŞBAKAN YILDIRIM’A SORUNLARIMIZI ANLATTI

SURİYELİ MÜLTECİLERİN VE AFRİN HAREKATININ İLÇEMİZ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ VE EKONOMİK YÖNDEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Abay; Başbakan Binali Yıldırım’ın Reyhanlı Ziyaretinde; İlçemizin sorunlarını içeren mektubu ilk elden vererek sorun ve çözüm önerilerini şöyle sıraladı;

Komşu ülke Suriye’de 15 Mart 2011 tarihinde başlayan sivil halk ayaklanması geçen süre zarfında iç savaşa dönüşmüş ve ortaya çıkan istikrarsızlık Suriyeli sığınma-cıların zorunlu göçe maruz kalmalarına neden olmuştur. Hatay ilimizin nüfusu 1.544.000 bin olup ilimizdeki Suriyeli mülteci sayısı 390.000‘e ulaşmıştır. İstanbul ve Şanlıurfa’dan sonra en fazla mülteci barındıran üçüncü il konumundadır.

Reyhanlı ilçemizin nüfusu 91.000 bin, kayıtlı Suriyeli sığınmacıların nüfusu 122.000 dir. Dünya’da bu kadar mülteciyi barındıran ikinci bir ilçe yoktur.

19 Ocak 2018 tarihi itibarıyla başlayan Afrin harekatının akabinde ilçemiz maalesef yoğun roket saldırısına maruz kalmış, bunun neticesinde ölü ve yaralılarımız olmuştur. Roket saldırıları halen devam etmektedir. Ekonomi tamamen durma noktasına gelmiştir.

Yerel halkımız gün be gün göç etmekte ayrıca halkımızda tedirginlik son safhadadır. Hatay ilimiz milli gelir bakımından üst sıralarda olabilir ama Reyhanlı ilçemiz bu olumsuz gelişmelerden dolayı yerel esnafın geliri azalmaktadır. Çiftçimiz ektiği ürünün mahsulünü kaldıramama endişesini yaşamaktadır.

İlçe olarak devletimizden beklentilerimiz;

Bizimle aynı kaderi paylaşan Kilis ilimiz teşvikli bölge olarak beşinci bölgede bulunmasına rağmen, bizim ilimiz dördüncü bölgede yer almaktadır.

İlçemiz Reyhanlı’da yaşanılan bu olumsuz gelişmelerden dolayı özel statüye alınıp bu süre zarfında ekonomik olarak desteklenmelidir.

İlçemizin gelir kaynaklarından büyük bölümünü tarım ve nakliye sektörü oluşturmaktadır. Çiftçimizin Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi kooperatifine olan borçları uzun vadeli ve taksitli geri ödemesi sağlanmalıdır.

Barajımızın bitmemesinden dolayı bu süreçte çiftçimize verilen desteklemeler artırılmalı ve geri ödemesinin hızlı bir şekilde verilmesi sağlanmalıdır.

Yerli esnafımız can çekişmektedir, bundan dolayı devlet destekli ve faizsiz iki yıl ödemesiz, üç yıl taksitli ödemeli krediler açılmalıdır. (Böyle giderse üç yıla kalmaz yerel esnafımız maalesef kalmayacaktır.)

Reyhanlı halkı Anavatana ilhakında göstermiş olduğu kahramanlık gibi her daim ülkemizin hizmetinde ve emrindedir.

SAYGILARIMLA… A.Hüseyin ABAY Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi ve Genel Kurul Delegesi İlke Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Abay Bilişim Sahibi İletişim; 0532 2858109 huseyinabay@hotmail.com




  
43 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi234
Bugün Toplam402
Toplam Ziyaret15943
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat