Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Yumuşak’tan İMPR’a Teşekkür Plaketi

Reyhanlı Belediye Başkan Yardımcısı ve Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak, Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi (IMPR) Türkiye Başkanı Prof Dr. Veysel Ayhan ve görevlilerine Suriye’lilere yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür ederek plaket verdi.

Prof Dr. Ayhan, İl Koordinatörü Melisa Perekli, IMPR Reyhanlı sorumlusu Ahmet Hazırlar ve UNICEF Yaygın Eğitim Danışmanı İbrahim Lubbad ve diğer görevlileri ile Belediye Başkan Yardımcısı ve Dernek Başkanı Yumuşak’a anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Derneğin çalışmaları ile bilgili bilgi paylaşan Yumuşak, 108 bin Suriye’liye ev sahipliği yapan Reyhanlı Belediyesi, sığınmacılar alanında önemli çalışma ve desteklerinden dolayı IMPR’e teşekkür ederek plaket sundu. 24 Şubat’ta IMPR’ın Reyhanlı’da yaptığı insani çalışmalardan dolayı IMPR’ın Reyhanlı Belediyesi ve dernek ile ortak çalışma göstermesinin önemli olduğunu ve sorumluğun paylaşılması ilkesi ile hareket edilmesi sonucu hem Suriye’lilerin hizmet ve servislere erişimine katkı sağlandığı hem de ekonomik ve toplumsal düzeyde ilçeye olumlu bir etkisinin görülmeye başlandığını ifade eden Yumuşak, birlikte çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

IMPR Başkanı Ayhan ise Reyhanlı Belediyesi'nin Geçiçi Koruma Altındaki Suriyelilere yönelik yaptığı çalışmalarını takdire şayan olduğunu söyleyerek, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Başkan Yardımcısı ve Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Yumuşak’a öncü rollerinden dolayı teşekkür etti.
IMPR'ın Hatay genelinde birçok yardım programı yürütmekte olduğunu sözlerine ekleyen başkan Ayhan şunları söyledi; “BMMYK ile birlikte yürüttüğümüz PTT Kart dağıtımlarında Hatay'a öncelik veren IMPR aynı zamanda Hatay'da ilk kez alt yapı çalışmalarında da BMMYK ile birlikte yer almıştır. Sayın Vekilimiz Fevzi Şanverdi, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve Yardımcısı ve Dernek Başkanı Hüseyin Yumuşak’ın katkıları ve desteğiyle Hatay'daki insani yardım programlarını genişleteceğiz. Hatay halkına da kendilerine verdikleri destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.

Reyhanlı Belediyesi içerisinde açılan IMPR Muhacirler Destek Merkezi sayesinde son iki ayda 1.500 aileye kışlık kart dağıtımına vesile olduk. BMMYK ile birlikte yaptığımız çalışmalarla beraber Reyhanlı ve diğer sınır illerimizde çocuk parkları, oturma grupları ve dış spor aletleri iki ay içerisinde kurulacak. Ayrıca IMPR olarak Reyhanlı’da Belediye ile birlikte bir kadın merkezini açacağız.

Eğitim alanında da Spor ve Gençlik Bakanlığı ve UNICEF ile birlikte Gençlik Merkezlerinde Halk Eğitim müfredatlarına uygun yaygın Türkçe eğitimi de kısa sürede başlayacak.” Türkiye’de yerel STK, Belediye ve BM kuruluşlarının ortaklaşmasının önemine vurgu yapan IMPR Başkanı Ayhan, “Devletimizin ve halkın öncülüğünde ve desteğinde yerel yönetimlerimizin büyük bir fedakarlıkla kendisine sığınanlara sahip çıktığını belirterek, yapılan çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi; “Reyhanlı Belediyesi içerisinde açılan ve IMPR Muhacir Destek Merkezi sayesinde mağdurların temel ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda saha ziyaretlerinin gerçekleştiril-mesi sonucu 1.500 aileye tek seferlik PTT Kartları nakit desteğinin sağlanması. BMMYK tarafından desteklenen PTT Kart programı Mart ayında da sürecektir. BMMYK desteği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda geçici koruma altındaki yabancıların çalışma izni konusunda ücretsiz danışmanlık verilmesi. BMMYK desteğiyle ve Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinasyonunda karma futbol takımının kurularak, iller arası Kardeşlik Turnuvasına katılımın desteklenmesi. 16 İli kapsayan futbol turnuvası Aralık 2016 yılında Hatay takımının turnuva birinciliğiyle sonuçlanmıştır.

IMPR, UNICEF desteğiyle Halk Eğitim Merkezleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile koordineli bir şekilde Gençlik Merkezlerinde Suriyeli gençlere toplumsal uyum ve dil kursları düzenleyecektir. Haziran ayında başlayacak olan proje ile Suriyelilerin yaygın bir şekilde Halk Eğitim müfredatına uygun olarak dil eğitimlerini alması sağlanacaktır. UNHCR/BMMYK desteğiyle IMPR ilk kez doğrudan Hatay’daki Belediyelere alt yapı desteği sunmaya başladı. Bu kapsamda çocuk oyun parkları, dış mekan spor alanları, oturma mekanları ve çöp konteynerleri projesini hayata geçirmiştir. İhaleleri ve alımları tamamlanmış ve Mart ayından itibaren Belediyelerimizle birlikte açılışları yapılacaktır. Proje kapsamında Reyhanlı Belediyesi ile yakın bir çalışma ve işbirliği oluşturulmuştur. IMPR, UNHCR desteğiyle Hatay genelinde Kışlık nakdi yardım projesi kapsamında yaklaşık 4.000 aileye kışlık destek sağlanmıştır. Proje kapsamında Hatay'daki Belediyelerimizin yanı sıra Valilik ve İl Göç İdaresi ile de doğrudan işbirliği yapılmıştır. UNFPA desteğiyle Reyhanlı Belediyesi işbirliğinde Kadın Toplum Merkezinin açılması.

” IMPR HUMANITARIAN HAKKINDA

Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi Derneği (kısa adı IMPR), Ankara merkezli bir sivil toplum kuruluşu olarak, mülteci hakları, doğal afetler, krizler, çatışmalar, insan hakları ihlallerinden etkilenmiş birey ve toplulukların ihtiyaçlarını, sorunlarını, yaşam koşullarının iyileştirilmesini ve temel gereksinimlerin karşılamalarına katkı sağlayan bir insani yardım kuruluşudur. IMPR Humanitarian 2012 yılında resmi kuruluş işlemlerini tamamladıktan sonra insani alanda hızlı bir şekilde çalışmalarını başlatmış, 30 ayrı şehirde kurmuş olduğu insani yardım ofisleri ile yüzbinlerce sığınmacı ve yerel vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılamada sorumlu bir STK olarak görev almaktadır.

  
47 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi230
Bugün Toplam392
Toplam Ziyaret15933
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat