Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



REYHANLI’DA KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ

Reyhanlı İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi

İlçe Müftüsü Murat Akçay, hafta nedeniyle başlatılan “Hediyem Kur’an Olsun” kampanyası çerçevesinde Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan tüm öğrenci ve öğretmenlere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gönderilen 480 adet Kur’an-ı Kerim ve Meâli ile Peygamberimiz ve Güven Toplumu kitabını hediye etti.




KUR’AN ZİYAFETİ

Yine hafta nedeniyle Çifte minareli Camii’nde Kur’an Ziyafeti düzenlendi. İlçe Müftüsü Murat Akçay, açılış konuşması yaptıktan sonra Kur’an Ziyafetine geçildi. Hacı Suphi Çimen Camii İmam-Hatibi Mustafa İri, Fatih Sultan Mehmet Camii İmam-Hatibi Ahmet Kızu, Yenişehir Yukarı Mahalle Camii İmam-Hatibi Mehmet Cemiloğlu, Antakya Hatice Ana Camii İmam-Hatibi Hüseyin Seraslan ve Antakya Merkez Nakiboğlu Camii İmam-Hatibi Musa Esatoğlu tarafından Aşr-ı Şerifler okundu. Programın sonunda İlçe Müftüsü Murat Açay tarafından dua edilerek cemaate tatlı ikram edildi.



HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU KONFERANSI

Halk Eğitim Merkezi Cemil Meriç Konferans Salonunda ise düzenlenen konferans Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Müftü Akçay tarafından günün anlam ve önemini belirten yapılan konuşmanın ardından sinevizyon ve ilahilerle devam etti.

"Hz. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU" temalı konferans Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından verildi. Konferansa Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yumuşak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Kurum Amirleri, TDV Vakıf Üyeleri, Din görevlileri, çok sayıda bay ve bayan katıldı. Konferans sonunda İlçe Müftüsü Murat Akçay Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’na teşekkür plaketi verdi.

Ayrıca protokole gül, tüm katılanlara da "Peygamberimiz ve Güven Toplumu" kitabı, çocuklara da Kutlu Doğum Balonu hediye edildi.

Hafta nedeniyle düzenlenen diğer etkinliklerde ise Mehmet Fatih Tosyalı İmam-Hatip Lisesi’nde bayanlara yönelik yapılan programda Kur’an-ı Kerim okundu. Müftü Akçay, Hz. Peygamber ve Güven Toplumu konusunda açıklamalarda bulundu. Program, sinevizyon gösterimi, ilahiler, şiirler ve piyes ile devam etti. Hediye takdimi ve Dua ile program son buldu. Program öncesi bayanlara “Peygamberimiz ve Güven Toplumu” kitabı; Çocuklara da Kutlu Doğum Balonu hediye edildi.

Öte yandan Cuma Sepetçi Yatılı Erkek Kur’an Kursu öğrenci, öğreticileri ve İlçe Müftüsü Murat Akçay Cemil Meriç’in doğduğu evi ziyaret etti. Kutlu Doğum Programının diğer ziyaret durağı ise Gençlik Merkezi oldu. Atike Hanım Camii İmam-Hatibi Mahmut Dilim Kur’an-ı Kerim okuduğu ziyarette İbrahim Halil Camii İmam-Hatibi Ahmet Arıkoğlu ise ilahiler okudu.

İlçe Müftüsü Murat Akçay tarafından haftanın önemi ve Hz. Peygamber ve Güven Toplumu anlatıldı.





  
49 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi151
Bugün Toplam199
Toplam Ziyaret15740
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat