Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Reyhanlı’da, Yediemin Otoparkında 6 Milyon Liralık Servet Çürüyor

Reyhanlı’da, bir Yediemin oto parkında değeri yaklaşık 6 milyon lirayı bulan motosiklet ve aralarında çenç edilmiş lüks otomobillerin de bulunduğu araçlar çürümeye terk edildi.

3 BİN MOTOSİKLET

Reyhanlı’daki yediemin otoparkında 3 bine yakın motosiklet bulunuyor. Motosikletlerin büyük çoğunluğu trafik tescilsiz olmakla beraber çalıntı ve hacizli çeşitli nedenlerle yakalanarak el konulan motosikletlerden oluşuyor. Aralarında 2013 yılından kalma motosikletlerin bulunduğunu söyleyen yediemin otopark sahibi Mustafa Çalışkan, “Ekiplerin denetimlerinde yakalayarak getirip bize teslim ettikleri 3 bine yakın motosiklet bulunuyor. Sahipleri tarafından alınmayan motosikletler otoparkta adeta çürümeye terk edilmiş durumdadır” dedi.

BAZILARI LÜKS 300 OTOMOBİL VAR

Mustafa Çalışkan, bazıları 2013 yılından kalma bu güne kadar aralarında değeri 100-150 bin lirayı bulunan lüks otomobil olmak üzere 300 aracın bulunduğunu söyledi. Hacizli, çalıntı yada çenç olan Avrupa araçlarının da yer aldığı otoparktaki özellikle Avrupa araçlarının sahipleri tarafından alınmadığını belirten Çalışkan, sahiplerine ulaşıldığını ancak çok Türkiye’ye gelip almaları masraflı olduğu için terk edildiğini kaydetti.

REYHANLI PATLAMASINDAKİ ARAÇLAR DA OTOPARKTA

Bunun yanında 11 Mayıs 2013 yılında Reyhanlı’da meydana gelen terör saldırısında ağır hasar görmüş araçların da halen otoparkta bulunduğunu söyleyen Çalışkan, otoparkta maddi değeri 6 milyon lira olan motorlu araç bulunduğunu, alınmadığı için de adeta çürümeye terk edilmiş halde olduğunu belirtti. Çalışkan, “Reyhanlı’daki terör saldırısından bu yana 2019 yılına geldik. O günden buyana alınmayan yaklaşık 3 bin motosiklet, 300 otomobil var. Maddi yönden değerlendirmek gerekirse, bugünkü değerle 6 milyon liralık bir servet çürüyor. Gerek motosikletler ve gerekse otomobiller zamanında alınmadı, şu anda çürümeye terk edilmiş haldedir” dedi.

ÇENÇ OTOMOBİLLER DE VAR

Suriye’de iç savaşın başladığı yıldan sonraki günlerde özellikle Avrupa’dan çalınan ve kaçak yolla Suriye’ye götürülüp sahte şase ve plaka ile Türkiye’ye getirilmek istenirken güvenlik kuvvetlerinin yaptıkları incelemede çenç oldukları ortaya çıkan lüks otomobillerin de bulunduğu araçlar da aynı otoparkta çürüyor. Otopark sahibi Mustafa Çalışkan, işyeri sahibi olarak 6 yıldan buyana alınmayan bu araçlar nedeniyle mağdur olduklarını belirterek şöyle dedi; “Devletimizin bu soruna bir çare bulmasını talep ediyoruz. Ciddi anlamda mağdur olduk, otoparkımız sığmadığı için ikinci bir otopark kiraladık. Devletimizden, bu araçların tasfiye edilmesini, tekrar ekonomiye kazandırılmasını istiyoruz.

” ÇENÇ ARAÇLARI SAHİPLERİ ALMADI

Çalışkan, çenç oldukları için yakalanarak otoparka çekilen araçların sahiplerine Interpol aracılığı ile ulaşıldığını, ancak Avrupa’dan gelerek aracı almanın maliyetli olması nedeniyle sahiplerinin terk ettiğini söyleyerek, otoparkta 6 milyon lira değerinde olan araçların Maliyece satılarak ekonomiye kazandırılmasının çok iyi olacağını belirtti.





  
56 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi85
Bugün Toplam135
Toplam Ziyaret15676
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat