Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



15 Temmuz Şehitleri Konferansı

Reyhanlı’da 15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milli İrade Konferansı verildi.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansa Mehmet Akif Ersoy Kız İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Kureyşoğlu konuşmacı olarak katıldı.


Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Emniyet Müdürü Nadir Örten, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı konferansta Osmanlı döneminden bu güne kadar yaşanan darbe ve darbe girişimi ile ilgili tarihi bilgiler verildi.


Slayt gösterisi eşliğinde tarihteki darbe girişimlerinden söz eden Tarih Öğretmeni Kureyşoğlu, 15 Temmuz 2016 günkü darbe girişimini, yaşananları ve milletin gösterdiği tepki ve dik duruşunu, darbe girişimini geri püskürtmesini anlattı. Kureyşoğlu, böyle günlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Reyhanlı’da 15 Temmuz Resim Sergisi,

15 Temmuz Kalkışması ve Demokrasi Mücadelesi konulu resim sergisi açıldı.


Belediye, Yahya Turan Anadolu Fen Lisesi, Şehit Bilal Kurtoğlu İmam Hatip Ortaokulu, ve Mehmet Fatih Tosyalı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nce ortaklaşa hazırlanan 15 Temmuz Kalkışması ve Demokrasi Mücadelesi konulu serginin açılışını Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yumuşak, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Tünek yaptı.


Protokol üyeleri, STK temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı sergide 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve halkın darbecilere karşı mücadelesini anlatan resimler yer aldı.

Demokrasi Nöbetlerine Devam

Reyhanlı’da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında, Şehitleri anma ve saygı yürüyüşü, akşam bölümünde de Demokrasi Nöbeti etkinliği gerçekleştirildi.









Şehitleri anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı kapsamında yürüyüş proğramı saat 19.00’da şehir merkezinden Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Emniyet Müdürü Nadir Örten, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katıldığı yürüyüş Belediye hizmet binası önünde sona erdi.






Akşam bölümünde Belediye Hizmet Binası önünde Demokrasi nöbetine başlandı. Demokrasi nöbeti Yenişehir Camii İmamı Mehmet Cemiloğlu tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Akabinde İlçe Müftüsü Murat Akçay Demokrasi Şehitleri için yaptırdığı dualarla devam edildi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ilk olarak RTSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, İlçe Kaymakamı Tuncay Dursun yaptı.






Sabah Namazı vatandaşlarla birlikte Atike Hanım Camisinde hep beraber kılındı. Akabinde Reyhanlı Belediyesi tarafından katılımcalara Çay ve Çorba ikramı yapıldı.

Demokrasi nöbetinin ikinci gününde Milletvekili Fevzi Şanverdi, Kumlu Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Kumlu Belediye Başkanı İbrahim Pac, Şehit aileleri, Gaziler ve vatandaşların katılımıyla devam edildi.

  
48 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi240
Bugün Toplam387
Toplam Ziyaret15928
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat