Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Suriye’li gençler, sokak çocuklarına sahip çıktı

Reyhanlı’da Suriyeli gençlerden oluşan Gençlik Komisyonu, sokaklarda mendil satan veya dilencilik yapan Suriyeli çocukları eğiterek okulagöndermek ve topluma kazandırmak için bir çalışma başlattı.

Başkanlığını Yasemin Daban’ın yaptığı Active Chilb adlı komisyon sokaklarda mendil satan veya dilencilik yapan bir çoğu da anne veya babası olmayan çocukları ailelerinin de izniyle bir çatı altında topladı. Bayan ve erkek gençlerin çabası ile ilk etapta ilçede belirledikleri 200 çocuktan 50’sini ikna ederek kiraladıkları binada topladılar. Önce tıraş edilen ve temiz elbise giydirilen 7-14 yaş arasındaki çocuklar için eğlence programı da düzenlendi.

Komisyon Başkanı Yasemin Daban, amaçlarının Suriyeli küçük yaştaki çocukları sokaklardan kurtarmak olduğunu belirterek,“2 aylık çalışma sonucu hedefimize ulaştık. Suriyeli gençlerden kurduğumuz komisyonla ilk etapta 50 çocuğu yanımıza aldık. Kalan 150 çocuğa da sahip çıkarak sokaklardan kurtaracağız. Onları topluma kazandırmak ve iyi bir insan olmalarını sağlamak için çalışacağız. Okula gitmeleri için gerekli girişimde de bulunacağız” dedi.

Henüz küçük yaşta olan kız ve erkek çocuklarının büyüyeceğini ve ileride kötülüklerle karşılaşacağından endişe ettiklerini sözlerine ekleyen Daban, “Çocukları gelecekte yaşabilecekleri bütün olumsuzluklardan kurtarmaya kararlıyız. Aileleri veya yakınları bizlere destek söz verdi” diye konuştu.

Bu arada 12 yaşında olan ve babası iç savaş sırasında ölen annesi de hasta olan Mustafa El İlim, ailesinin geçimi için katkı sağladığını söyleyen 13 yaşındaki Diyap Razzuk, abi ve ablalarının iknası ile içerisinde bulundukları sokaklardan kurtuldukları için  sevinçli olduklarını belirttiler.





  
48 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam63
Toplam Ziyaret15604
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat