Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Reyhanlı'da, Suriye’liler için Göçmen Sağlığı Merkezi Açıldı

Suriye’lilerin sağlık hizmeti alacağı Göçmen Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle açıldı.

 Göçmen Sağlığı Merkezi'nden tüm Suriyelilerin yararlanacağını söyleyen Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Devlet Hastanesi'ndeki hasta yoğunluğunu azaltmak amacıyla Göçmen Sağlığı Merkezi açıldığını belirtti. İlçede yaşayan Suriyelilerin basit hastalıklarla ilgili muayene ve tedavilerinin yapılacağını belirten Şanverdi, "Bu uygulama ile hastanedeki yoğunluk azalacak. 2011'den bu yana Suriyelilerin  yerleştiği ilçemizde halk olarak ekmeğimizi aşımızı paylaşarak bugünlere geldik. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık. Ülkelerine barış ve huzur  gelene kadar Suriyelilerle birlikte

yaşamaya devam edeceğiz. Hükümetimiz olarak eğitimden sağlığa kadar tüm hizmetlerde bulunduk, daha fazlasını  yapmaya gayret edeceğiz" dedi.

Hatay İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bayram Kerkez, Hatay genelinde 26 Göçmen Sağlığı Merkezi açılacağını belirtti. Kerkez, sağlık merkezinin düzenlenmesinde emeği geçen Suriyeli Sağlık Hizmetleri Derneği Başkanı Dr. Huzeyfe El Abdullah'a teşekkür ederek yaptığı konuşmada; "Geçici Koruma Kimlik Belgesi 99 ile başlamak şartıyla Hatay genelinde yaşayan tüm Suriyelilerin sayısı üzerinden çalışma yapıldı. Suriyelilerin, acil olmayan sağlık hizmetleri almaları için Göçmen Sağlığı Merkezleri açılıyor.Hatay genelinde bu sayı 26 olacak ve 85 birim halinde çalışılacak. Türk vatandaşlarının yararlandığı aile sağlığı merkezleri sistemine benzer olacak" dedi.

  Sağlık Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) ile ortaklaşa yapılan ve 36 aylık olan projeden söz eden Kerkez, projenin il düzeyinde devam edeceğini, ilk etapta Türk doktor ve ebelerin görev alacağını ifade etti. Kerkez, "İlerleyen dönemde, Sağlık Bakanlığı tarafından açılan teorik ve uygulamalı eğitimleri tamamlayan Suriyeli doktor ve ebeler görev alacak. Ancak Bir doktor nezaretinde verilecek sağlık hizmetinden Suriyeli tüm hastalar yararlanacak. Suriyeli doktor ve ebeler ücretlerini de AB'den karşılanan fondan alacaklardır" dedi.

Konuşmalarından ardından İlçe Müftüsü Murat Akçay'ın yaptığı duanın ardından açılış gerçekleştirildi. Davetliler binada inceleme yaptı. Binanın iç donanımını sağlayan Suriyeli Sağlık Hizmetleri Derneği Başkan Vekili Dr. Usame, İl Halk Sağlığı Müdürü Bayram Kerkez ve Belediye Başkan Yardımcısı ve Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak'a, Suriyelilere yönelik çalışmalarından dolayı birer plaket verdi.

Reyhanlı'da düzenlene törene Kaymakam Tuncay Dursun, Emniyet Müdürü Nadir Örten,AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, Belediye Başkan Yardımcısı ve Hatay Suriye Dostluk ve Kardeşlik Derneği Başkanı Hüseyin Yumuşak, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan, Reyhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Dr. Hakan Yavuz, Suriye Sağlık Hizmetleri Derneği Başkanı Vekili Dr. Usame, diğer yetkililer katıldı.







  
51 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi233
Bugün Toplam317
Toplam Ziyaret15858
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat