Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



Suriye'de Bacakları Kopan Çocuğa İHH Sahip Çıktı

Suriye'nin İdlib ilinde düzenlenen hava saldırısında bacakları kopan Suriyeli Abdülbasit, İnsan Hak ve Hürriyetleri(İHH) İnsani Yardım Vakfı aracılığı ile tedavi için Türkiye'ye getirildi.

                İHH Suriye Çalışmaları Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, geçtiğimiz günlerde İdlib kırsa-lında yapılan hava saldırısı sonucu iki bacağını da kaybeden 10 yaşındaki Abdülbasit'in tedavisinin yapılması amacıyla Türkiye'ye getirildiğini söyledi.

                Bab-Al Hava Sınır Kapısındaki İHH'ya ait lojistik merkezine getirilen Abdulbasit ile 5

yaşındaki kız kardeşi ile babası daha sonra Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısına getirildi. Burada sağlık yetkililerince yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Hatay'a gönderildi" dedi.

        Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirdiğini söyleyen Karacaoğlu, özellikle de son dönemde İdlib, Esed rejimi ve destekçilerince havadan ve karadan sürekli bombalandı-ğını, saldırıların başladığı

günden bu yana da  Suriye'ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye halkını yalnız bırakmadıklarını kaydetti.

ANNESİ VE KIZ KARDEŞİ ŞEHİT

                Evde ailesi ile birlikte yemek yedikleri sırada gerçekleştirilen hava saldırısında iki bacağını kaybettiğini belirten 10 yaşındaki Abdülbasit, aynı saldırıda annesini ve bir kız kardeşini kaybettiğini ve diğer iki kız kardeşinin de ağır hasta olarak

hayata tutunmaya çalıştığını ifade etti. Abdulbasit, "Evimizde öğle yemeği yerken helikopter geldi. Babam, ben ve kardeşlerime mutfağa saklanmamızı söyledi. O sırada helikopterden evimize bomba atıldı. Annem ve 3 yaşındaki kız kardeşim şehit oldular" dedi.

                Baba ise, "Hamile olan diğer kızımdan hala haber alamadım. İdlib'in Kafar Zeyta bölgesinde bir hastanede bulunduğunu biliyorum sadece. Saldırı sonucu sırtına şarapnel parçası isabet eden damadım da yine İdlib'de tedavi görüyor. Buraya yaralı

5 yaşındaki kızım ve ayakları kopan oğlum Abdülbasit'le birlikte geldik" diye konuştu.



  
50 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam43
Toplam Ziyaret15584
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.865834.0015
Euro37.658837.8097
Hava Durumu
Saat