Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



REYHANLI MÜFTÜLÜĞÜ'NDEN TÜRKİYE DİYANET VAKFI TANITIM TOPLANTISI

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinin tanıtım toplantısı geçtiğimiz Cuma günü Emir Otelde yapıldı.

Program yemek ikramından sonra Hacı Suphi Çimen Camii İmam-Hatibi Mustafa İri'nin Kur'an-ı Kerim tilâvetiyle başladı. Daha sonra TDV tanıtım videolarıyla program devam etti.

İlçe Müftüsü ve TDV Reyhanlı Şube Başkanı Murat Akçay slayt eşliğinde Türkiye Diyanet Vakfının 13 Mart 1975 yılında kurulduğunu, "Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar" ilkesiyle faaliyetlerine devam ettiğini, 1.000 Şubesiyle 135 ülkede hizmetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Ayrıca Akçay, vakfın başlatmış olduğu "Farkındayım Yanı Başındayım" (13 bin Suriyeli mülteci çocuğa örgün eğitim desteği), "Halep'te İnsanlık Ölmesin", "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı", Ramazan Ayında "Zekât-Fitre Kardeşlerimize Ulaşıyor - Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman", "Alışveriş Yardım Kartı", "İyilik Sofraları", "Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı", Afrika ve Asya kıtasında çekilen su sıkıntısı sebebiyle "Dünyaya Bir Damla Hayat" projesi, "Hediyem Kur'an Olsun" kampanyaları ve diğer projeler hakkında bilgi verdi.

Bunlara ilaveten Reyhanlı'da 2016 yılında Cuma Sepetçi Yatılı Erkek Kur'an Kursunun, Hacı Mehmet Karaçadır Camii 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursunun vakfın imkânlarıyla açıldığını belirtti.
Yine 2016 yılı Ramazan Ayında Genel Merkezden gönderi-len 6.000 adet Alışveriş Yardım Kartının fakirlere ve Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde Genel Merkezden gönderilen 98 adet Kurbanın Reyhanlı'da kesilerek fakirlere dağıtıldığını belirtti.

Akçay, bu ve diğer faaliyetler için sukuyusu.diyanetvakfi.org.tr ve www.diyanetvakfi.org.tr Web sayfalarından ayrıntılı bilgilere ulaşılabileceğini ifade ederek programa katılanlara teşekkür etti.

Tanıtım toplantısına Reyhanlı Belediye Başkan Vekili Mehmet Çüter, Başkan yardımcıları Mehmet Arslan, Hüseyin Yumuşak, Reyhanlı İş Adamları ve Esnafları, TDV Reyhanlı Şubesi Başkanı Murat Akçay ve Üyeleri Hilal Bozkaya, Mehmet Ali Durmaz, Muharrem Aslan, Yahya Atçılı, Bazı Din Görevlileri ve Basın temsilcileri iştirak etti.











  
56 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam29
Toplam Ziyaret16815
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.091634.2282
Euro37.013337.1616
Hava Durumu
Saat