Aidat Borcu Sorgulama
Üyelik Girişi
Site Haritası
Takvim


Reklam































-------------

HİZMETTE 12. YIL ÖZEL


NAZLIM KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVİ
2017 - 2018 YILI KAYITLARIMIZ BAŞLAMIŞTIR.

TEL : 0(326) 413 71 31 – 0 (533) 485 36 68

YENİŞEHİR MAHALLESİ A.ALKAN CADDESİ NO: 17 / REYHANLI



RTSO’DAN 5 BAŞLIKTA REYHANLI SORUNLARI TOPLANTISI

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ev sahipliğinde yapılan toplantıda Reyhanlı’nın sorunları masaya yatırıldı.

Emir Otel’de gerçekleşen toplantıda RTSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, Reyhanlı Barajı’nın bitirilmesi ve önemi ile tarımsal sorunlar başta olmak üzere esnaf ve ticaretle uğraşanların sorunları, ilçede yaşayan Suriyelilerin durumları görüşüldü. Ayrıca, belediye hizmetleri ile ilgili beklentilerin ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda ilçedeki STK ve dernekler ile yapılacak ortak çalışmalar ele alındı.

SORUNLAR 5 BAŞLIKTA KONUŞULDU

1- Reyhanlı Barajının Bitirilmesinin Önemi ve Tarımsal Sorunlar
2- Suriyelilerin Entegre Edilmesi İle İlgili Çözüm Önerileri
3- İlçemizdeki Esnaf ve Ticaret Erbabı Üyelerimizin Sorunları ve Çözüm Önerileri
4- İlçemizdeki Belediye Hizmetleri İle İlgili Beklentiler ve Çözüm Önerileri
5- İlçemizde Bulunan STK ve Dernekler İle Yapılabilecek Ortak Projeler İçin Görüş Alış Verişi

Toplantıya, Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Ticaret Borsası Başkanı Bülent Karaca, Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Ali Bayır, Ziraat Odası Başkanı Şemsettin Cünedioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, CHP İlçe Başkanı Ruşen Bağatur, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Göçmez, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Yumuşak, Mehmet Arslan, İl Meclisi Üyeleri, STK, Kooperartif, Oda Başkanları, Suriyeli Dernek temsilcileri katıldı.

Zaroğlu konuşmasında; “Bölgede meydana gelen taşkınların verdiği zararın ve çoraklaşmanın önlenmesi, verimli toprakların sulanması ile yıllık 382.528.620 TL gelir artışı ve 54.124 kişiye ilave istihdam sağlanacak. Reyhanlı Barajı ile Amik Ovası’nda yer alan 600.000 dekar saha sulanacak ve 200.000 dekar saha taşkın zararından korunacak. Sözleşme bedeli 91.560.000 TL olan “Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu regülatörü ve derivasyon kanalı yapımı) inşaatı Projesine başlandı. Proje kapsamında Hatay İli’nde yer alan Reyhanlı Barajı ana su kaynağı olarak faaliyet gösteren Afrin Çayı’nın yetersiz olması nedeniyle Karasu Çayı’ndan Reyhanlı Barajı rezervuarına su aktarılması için gerekli tesislerin yapılması yer alıyor.
Proje ile 1 adet regülatör, beton ağırlıklı duvarlı kanal, beton kaplama trapez kanal, atnalı kesitli galeri, atnalı kesitli tünel ve kanal üzerinde çeşitli sanat yapıları inşa edilecek. Söz konusu projenin 800 günde tamamlanması hedefleniyor” dedi.

Zaroğlu daha sonra konuşmasının devamında “TOBB tarafından RTSO üyeleri için ayrılan 1.200.000 TL. Nefes kredisi KOSGEB tarafından daha önce verilen ama kısıtlı sayıda tutulan 50.000 TL. Destek kredisinin daha geniş kapsamlı yeniden verilmesi için girişimlerde bulunduk. Özellikle Nakiye sektöründeki üyelerimizin Cilvegözü Sınır kapısında oluşan uzun kuyrukları önlemek için Modern bir TIR Parkı yapım çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.

Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.





  
64 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam51
Toplam Ziyaret15221
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar33.870034.0057
Euro37.641937.7928
Hava Durumu
Saat